Κατανάλωση Αλκοόλ

Κατανάλωση Αλκοόλ

Αφυδάτωση από αλκόολ

 

Αφυδάτωση από αλκόολ

Το hangover είναι μια κατάσταση που περιλαμβάνει το σύνολο των συμπτωμάτων που εμφανίζονται μετά από αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ. Το αλκοόλ επιδρά αρνητικά σε βασικά όργανα του οργανισμού (Εγκέφαλο, Καρδιά, Νεφρά, Ήπαρ κ.α) και οι επιδράσεις του γίνονται αισθητές σε ολόκληρο τον οργανισμό.

Τα συμπτώματα, τα οποία παρουσιάζονται συνήθως την επόμενη ημέρα, περιλαμβάνουν πονοκέφαλο και ζάλη, ναυτία, κόπωση, ευαισθησία στο φως και τον ήχο, ταχεία καρδιακή λειτουργία, κατάθλιψη, άγχος και ευερεθιστότητα και υποχωρούν συνήθως μετά από ένα 24ωρο.

Οι εκδηλώσεις αυτές προκαλούνται μέσα από διάφορους μηχανισμούς. Ένας από τους κυρίαρχους είναι η αφυδάτωση και οι διαταραχές των ηλεκτρολυτών. Οι ηλεκτρολύτες είναι στοιχεία που υπάρχουν φυσιολογικά στον οργανισμό και ρυθμίζουν τα επίπεδα των υγρών στο σώμα.

Επειδή η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει την διούρηση, προκαλεί αφυδάτωση του οργανισμού, δηλαδή ανεπάρκεια της ποσότητας νερού που απαιτείται προκειμένου να εκτελεί τις φυσιολογικές λειτουργίες του. Όταν η κατανάλωση είναι αυξημένη, το σώμα μπορεί να χάσει επιπλέον υγρά και ηλεκτρολύτες. Αφυδάτωση και διαταραχή των ηλεκτρολυτών μπορεί, επίσης, να προκληθεί από διαταραχές του γαστρεντερικού εξαιτίας της υπερβολικής πρόσληψης αλκοόλ και ειδικότερα από τον εμετό και τη διάρροια.

Ωστόσο, η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί συμπτώματα και μέσω άλλων μηχανισμών, όπως η μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, η διαταραχή του ύπνου και άλλων βιολογικών ρυθμών, η αποβολή του αλκοόλ από τον οργανισμό και οι επιδράσεις μεταβολιτών αλκοόλης.

Για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του hangover που προκαλούνται από την αφυδάτωση είναι απαραίτητη η αναπλήρωση των χαμένων υγρών και ηλεκτρολυτών.

Ορισμένα μέτρα, όπως η κατανάλωση χυμών φρούτων ή μελιού, συνιστώνται για την ανακούφιση απο τα συμπτώματα του hangover, ωστόσο, υπάρχουν πολύ λίγα επιστημονικά στοιχεία που καταδεικνύουν την αποτελεσματικότητά τους.

Το νερό είναι απαραίτητο για την ενυδάτωση του οργανισμού, ωστόσο δεν περιέχει όλους τους ηλεκτρολύτες που χρειάζεται.

Η πρόσληψη ηλεκτρολυτών είναι χρήσιμη για την αναπλήρωση αυτών που χάνονται μετά την αυξημένη κατανάλωση οινοπνεύματος.

To almora PLUS®, είναι μια σειρά εξειδικευμένων συμπληρωμάτων διατροφής, που λαμβάνονται από το στόμα και ενισχύουν την αναπλήρωση των χαμένων ηλεκτρολυτών του σώματος.

Τα προϊόντα almora PLUS® μπορούν να χορηγηθούν σε όλες τις περιπτώσεις που χρειάζεται αποκατάσταση ή/και συντήρηση υγρών και ηλεκτρολυτών, λόγω αφυδάτωσης.

Η σειρά περιλαμβάνει:

  • Το almora PLUS® Sachet για Ενυδάτωση και Αναπλήρωση των Ηλεκτρολυτών σε παιδιά και ενήλικες.
  • Το almora PLUS® HYDRO, σε αναβράζουσα μορφή, για Ενυδάτωση και Ενίσχυση του Οργανισμού.
  • To almora PLUS® SPORT σε αναβράζουσα μορφή, για Ενυδάτωση και ενισχυμένη απόδοση κατά την άσκηση.
almora PLUS®