Ενυδάτωση στις υψηλές θερμοκρασίες

Ενυδάτωση στις υψηλές θερμοκρασίες

Το καλοκαίρι και οι υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν έντονη εφίδρωση, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος αφυδάτωσης του οργανισμού να είναι αυξημένος. 

Όταν ο οργανισμός προσλαμβάνει λιγότερα υγρά από αυτά που χρειάζεται ή  αποβάλλει περισσότερα από αυτά που έχει προσλάβει, τότε προκαλείται αφυδάτωση. Ο ιδρώτας περιέχει επίσης ηλεκτρολύτες, στοιχεία που υπάρχουν φυσιολογικά στον οργανισμό και ρυθμίζουν τα επίπεδα υγρών στο σώμα, με αποτέλεσμα σε συνθήκες έντονης εφίδρωσης, να διαταράσσεται η ισορροπία τους. 

Τόσο η αφυδάτωση όσο και η διαταραχή των ηλεκτρολυτών οδηγούν σε  δυσλειτουργία του οργανισμού, δυνητικά επικίνδυνες για την υγεία.

Παραλία και θαλάσσια σπορ

 

Παραλία και θαλάσσια σπορ

Η παρατεταμένη παραμονή στην παραλία, που είθισται κατά τη διάρκεια των διακοπών και η έκθεση στις υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας αυξάνουν περαιτέρω τον κίνδυνο αφυδάτωσης. Ιδιαίτερα αυξάνεται ο κίνδυνος όταν οι παράγοντες αυτοί συνδυάζονται με κάποιο θαλάσσιο σπορ, καθώς η ποσότητα υγρών και ηλεκτρολυτών που αποβάλλεται από το σώμα μέσω της εφίδρωσης είναι μεγαλύτερη. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθλητικής Ιατρικής, κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι χάνουν το 2 έως 6 % του σωματικού τους βάρους ενόσω ασκούνται, μέσω της εφίδρωσης.

Η κατάσταση αυτή μπορεί να προκαλέσει μείωση της ικανότητας ρύθμισης της θερμοκρασίας σώματος και αύξηση του κινδύνου για θερμοπληξία, αύξηση του καρδιακού παλμού, μείωση των επιδόσεων και αύξηση του αισθήματος προσπάθειας, κράμπες, κεφαλαλγίες, ναυτία, έντονη κόπωση κ.ά.

Οποιαδήποτε διαταραχή στην ισορροπία του ισοζυγίου πρόσληψης και απώλειας υγρών στο σώμα, μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις για την υγεία.

Η πιο αποτελεσματική πρόληψη και θεραπεία της αφυδάτωσης είναι η άμεση αναπλήρωση των υγρών και των ηλεκτρολυτών που χάνονται.

Η πρόσληψη νερού και άλλων υγρών καθώς και η κατανάλωση τροφών που περιέχουν ηλεκτρολύτες (φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά κά.) αποτελούν το βασικό «όπλο» εναντίον της αφυδάτωσης. Ωστόσο, συχνά, σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών και / ή έντονης άσκησης και κυρίως κατά το συνδυασμό αυτών δεν επαρκούν για την άμεση αναπλήρωση των χαμένων ηλεκτρολυτών.

Ο συνδυασμός νερού με μια ισορροπημένη αναλογία ηλεκτρολυτών συμβάλλει στην ταχύτερη απορρόφηση των υγρών και διατήρησή τους στο σώμα αλλά και στην γρηγορότερη αναπλήρωση των χαμένων ηλεκτρολυτών.

To almora PLUS®, ο Νο 1 σε προτίμηση ηλεκτρολύτης, αποτελείται από μια σειρά εξειδικευμένων συμπληρωμάτων διατροφής που ενισχύουν την αναπλήρωση των χαμένων ηλεκτρολυτών του σώματος.

Τα προϊόντα almora PLUS® μπορούν να χορηγηθούν σε όλες τις περιπτώσεις που χρειάζεται αποκατάσταση ή/και συντήρηση υγρών και ηλεκτρολυτών, λόγω αφυδάτωσης.

To almora PLUS® SPORT είναι συμπλήρωμα διατροφής σε αναβράζουσα μορφή, με συνδυασμό Ηλεκτρολυτών (Na, K, Cl ), Ασβεστίου (Ca), Μαγνησίου (Mg) και του φυτικού εκχυλίσματος Citrus sinensis.

Μοναδικό προϊόν, με κλινικά αποδεδειγμένη δράση που ενισχύει την απόδοση κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης & ταυτόχρονα ενυδατώνει τον οργανισμό των αθλούμενων και των αθλητών.

almora PLUS®