Ενυδάτωση στο ταξίδι

Ενυδάτωση στο ταξίδι

Αφυδάτωση στο ταξίδι

 

Αφυδάτωση στο ταξίδι

Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού είναι σημαντική για τους ταξιδιώτες, με οποιοδήποτε μέσο και αν ταξιδεύουν, προκειμένου να αποφύγουν ή να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη αφυδάτωση.

Η αφυδάτωση είναι μια κατάσταση κατά την οποία το σώμα δεν διαθέτει το νερό που χρειάζεται προκειμένου να εκτελέσει τις φυσιολογικές λειτουργίες του και συνοδεύεται από διαταραχή των ηλεκτρολυτών. Οι ηλεκτρολύτες είναι στοιχεία που υπάρχουν φυσιολογικά στον οργανισμό και ρυθμίζουν τα επίπεδα των υγρών στο σώμα.

  • Στο αεροπλάνο οι καμπίνες έχουν πολύ χαμηλά επίπεδα υγρασίας, καθώς περίπου το 50% του αέρα που κυκλοφορεί εντός τους, απορροφάται από έξω και σε μεγάλα υψόμετρα ο αέρας σχεδόν στερείται υγρασίας. Έτσι, κατά τα αεροπορικά ταξίδια συχνά προκαλείται αφυδάτωση του οργανισμού, η οποία με τη σειρά της επιδεινώνει τα σωματικά συμπτώματα του jet lag. Για το λόγο αυτό συνιστάται η πρόσληψη νερού και άλλων υγρών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την πτήση, με εξαίρεση την καφεΐνη και το αλκοόλ, που ενισχύουν την πιθανότητα αφυδάτωσης.
  • Τα ταξίδια με αυτοκίνητο, καράβι ή τρένο, συχνά προκαλούν «ναυτία του ταξιδιώτη», μία κοινή διαταραχή του εσωτερικού αφτιού, η οποία εκδηλώνεται με ζάλη, εφίδρωση, ναυτία και εμετό.

Ο εμετός μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση του οργανισμού, εξαιτίας της αιφνίδιας απώλειας υγρών, επομένως και διαταραχή των επιπέδων των ηλεκτρολυτών στο σώμα.

Εξαιτίας των χαμηλών ποσοστών υγρασίας, οι ταξιδιώτες με προορισμούς με μεγάλο υψόμετρο διατρέχουν, επίσης, μεγαλύτερο κίνδυνο για αφυδάτωση.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνιστά στους ταξιδιώτες να συμπεριλαμβάνουν στο φορητό φαρμακείο τους πόσιμο διάλυμα επανυδάτωσης με ηλεκτρολύτες.

Ο συνδυασμός νερού με μια ισορροπημένη αναλογία ηλεκτρολυτών συμβάλλει στην ταχύτερη απορρόφηση των υγρών και διατήρησή τους στο σώμα αλλά και στην γρηγορότερη αναπλήρωση των χαμένων ηλεκτρολυτών.

To almora PLUS®, είναι μια σειρά εξειδικευμένων συμπληρωμάτων διατροφής που ενισχύουν την αναπλήρωση των χαμένων ηλεκτρολυτών του σώματος.

Τα προϊόντα almora PLUS® μπορούν να χορηγηθούν σε όλες τις περιπτώσεις που χρειάζεται αποκατάσταση ή/και συντήρηση υγρών και ηλεκτρολυτών, λόγω αφυδάτωσης.

Η σειρά περιλαμβάνει:

  • Το almora PLUS® Sachet για Ενυδάτωση και Αναπλήρωση των Ηλεκτρολυτών σε παιδιά και ενήλικες.
  • Το almora PLUS® HYDRO, σε αναβράζουσα μορφή, για Ενυδάτωση και Ενίσχυση του Οργανισμού.
  • To almora PLUS® SPORT σε αναβράζουσα μορφή, για Ενυδάτωση και ενισχυμένη απόδοση κατά την άσκηση.
almora PLUS®