Ισχυρό Ανοσοποιητικό

Ισχυρό Ανοσοποιητικό

Ανοσοποιητικό σύστημα

Το ανοσοποιητικό σύστημα ενός οργανισμού είναι ένα πολύπλοκο σύστημα οργάνων και βιολογικών μηχανισμών υπεύθυνο για την άμυνα του. Αποτελείται από πολλά διαφορετικά όργανα και ιστούς με τα σημαντικότερα από αυτά να είναι ο μυελός των ιστών και ο θύμος αδένας. Σε αυτά δημιουργούνται και αναπτύσσονται τα ειδικά κύτταρα του ανοσοποιητικού. Ο κύριος ρόλος του ανοσοποιητικού είναι η προστασία από επιβλαβείς παράγοντες. Οποιαδήποτε στιγμή το ανοσοποιητικό εκτίθεται σε ένα αντιγόνο πυροδοτεί μια ανοσολογική απάντηση. Ως αντιγόνο ονομάζουμε οτιδήποτε αναγνωρίζει ως «ξένο» ο οργανισμός μας το οποίο μπορεί να είναι είτε κάποιος μικροοργανισμός είτε κάποια άλλη ουσία. Η ανοσολογική απάντηση περιλαμβάνει τους μη ειδικούς μηχανισμούς άμυνας όπως είναι οι φυσιολογικοί φραγμοί του δέρματος και των βλεννογόνων και κάποιοι γενικοί μηχανισμοί άμυνας οι οποίοι ενεργοποιούνται μετά την επίδραση του βλαπτικού ερεθίσματος. Εκτός από τους μη ειδικούς μηχανισμούς, στο ανοσοποιητικό υπάρχουν και ειδικοί μηχανισμοί που περιλαμβάνουν την παραγωγή αντισωμάτων ενάντια σε συγκεκριμένα αντιγόνα.

Τι μπορεί να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σύστημα;

 • Η ποιότητα της διατροφής(1)
 • Η έλλειψη άσκησης(2)
 • Το αυξημένο σωματικό βάρος
 • Το κάπνισμα(3)
 • Η κατανάλωση αλκοόλ(4)(5)
 • Η έλλειψη ύπνου(6)
 • Το αυξημένο στρες
 • Η έλλειψη κανόνων υγιεινής τόσο στην καθημερινότητα (πλύσιμο χεριών) όσο και στο μαγείρεμα
 • Φάρμακα

Σελήνιο και ψευδάργυρος

Οι ιώσεις αλλά και οι αλλεργίες εμφανίζουν εποχικότητα. Σε περιόδους «έξαρσης» μπορούμε να προνοήσουμε πριν εμφανίσουμε τα πρώτα συμπτώματα κρυολογήματος, γρίπης ή αλλεργίας , έτσι ώστε να ενισχύσουμε τη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού μας. Μέσα από τη διατροφή μας ή μέσα από συμπληρώματα διατροφής ιδιαίτερα εάν λόγω του έντονου ρυθμού ζωής δε τρεφόμαστε όσο καλά θα θέλαμε , μπορούμε να προσλάβουμε σημαντικά ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και το σελήνιο. Τόσο το σελήνιο όσο και ο ψευδάργυρος συμβάλουν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στη προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες. Ο ψευδάργυρος συμβάλλει στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης στη φυσιολογική γονιμότητα και αναπαραγωγή , στη καλή λειτουργία των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος.

Το σελήνιο από την πλευρά του, συμβάλλει στη φυσιολογική θυρεοειδική λειτουργία και τη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των νυχιών και των μαλλιών.

Βασιλικός πολτός

Ο βασιλικός πολτός είναι σήμερα μια από τις πιο γνωστές υπερτροφές με πολυάριθμα οφέλη για την υγεία. Παράγεται από τις μέλισσες και είναι η ουσία που μετατρέπει την προνύμφη από εργάτρια σε βασίλισσά. Ο βασιλικός πολτός είναι πηγή πρωτεϊνων, αμινοξέων, λιπιδίων, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων.

Ήδη από την αρχαιότητα γνώριζαν ότι ενεργοποιεί το μεταβολισμό και διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ διατηρεί την ομορφιά και τη νεότητα

Cistus creticus

Το cistus creticus, με την παραδοσιακή ονομασία λαδανιά, προέρχεται από την ελληνική λέξη κίστος και φύεται στη περιοχή της Μεσογείου. Στην αρχαιότητα χρησιμοποιούνταν ως αφέψημα για κρυολογήματα και πεπτικά προβλήματα. Επίσης, αναφέρεται και από τον Διοσκουρίδη για τις στυπτικές, θερμαντικές και μαλακτικές του ιδιότητες.

Όπως αποκαλύφθηκε ύστερα από μελέτες αποδείχθηκε ότι το εκχύλισμα του cistus creticus είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες.

Οι πολυφαινόλες των συστατικών του Cistus creticus συγκεντρώνουν πολυάριθμες δημοσιευμένες κλινικές μελέτες για τις ιδιότητές τους:

 • Αντιφλεγμονώδεις
 • Αντιβακτηριακές
 • Αντιμυκητιακές
 • Αντιϊκές
 • Αντιαλλεργικές
 • Αντιοξειδωτικές

almora PLUS® CISTUS COMPLEX

Η φύση υπήρξε η κυριότερη πηγή φαρμάκων για πολλούς αιώνες. Τα φαρμακευτικά φυτά είναι από τα αρχαιότερα θεραπευτικά μέσα που ανακάλυψε ο άνθρωπος και αποτελούν τη βάση της σύγχρονης φαρμακευτικής επιστήμης. Οι εργαστηριακές μέθοδοι υψηλής ανάλυσης που χρησιμοποιούνται σήμερα παρέχουν συνεχώς νέες πληροφορίες για την θεραπευτική δύναμη των φυτών, τη σύνθεση τους και το βέλτιστο συνδυασμό των φυσικών ενώσεων για τη μέγιστη δράση τους.

Με τον μοναδικό συνδυασμό του almora PLUS® CISTUS COMPLEX, με σελήνιο, ψευδάργυρο, βασιλικό πολτό και το εκχύλισμα από το φυτό Cistus creticus σε μια κάψουλα. Το almora PLUS® CISTUS COMPLEX έχοντας την μοναδική σύνθεση των 4 συστατικών του εμφανίζει 4 βασικές δράσεις

4 Δράσεις

1) Ενίσχυση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

2) Υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος έναντι των εποχικών λοιμώξεων.

3) Προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

4) Επικουρική αντιϊκή και αντιβακτηριακή δράση.

References

 1. Myles I. A. (2014). Fast food fever: reviewing the impacts of the Western diet on immunity. Nutrition journal, 13, 61.
 2. Nash, M. S. (1994). Exercise and immunology. Medicine and science in sports and exercise, 26(2), 125-127.
 3. Sopori, M. (2002). Effects of cigarette smoke on the immune system. Nature Reviews Immunology, 2(5), 372-377.
 4. Allison, M. A., Jensky, N. E., Marshall, S. J., Bertoni, A. G., & Cushman, M. (2012). Sedentary behavior and adiposity-associated inflammation: the Multi-Ethnic Study of Atherosclerosis. American journal of preventive medicine, 42(1), 8–13.
 5. Sarkar, D., Jung, M. K., & Wang, H. J. (2015). Alcohol and the Immune System. Alcohol Research : Current Reviews, 37(2), 153–155.
 6. Basics, B. (2016). Understanding sleep. Dostopno na: https://www. ninds. nih. gov/Disorders/Patient-Caregiver-Education/Understanding-Sleep [12.4. 2018].
 7. Morey, J. N., Boggero, I. A., Scott, A. B., & Segerstrom, S. C. (2015). Current Directions in Stress and Human Immune Function. Current opinion in psychology, 5, 13–17.
 8. Pham-Huy LA, He H, Pham-Huy C. Free radicals, antioxidants in disease and health. Int J Biomed Sci. 2008;4(2):89‐96.
 9. Droge W. Free radicals in the physiological control of cell function. Review. Physiol. Rev. 2002;82:47–95.
 10. Avery JC, Hoffmann PR. Selenium, Selenoproteins, and Immunity. Nutrients. 2018;10(9):1203. Published 2018 Sep 1. doi:10.3390/nu10091203
 11.  Maares M, Haase H. Zinc and immunity: An essential interrelation. Arch Biochem Biophys. 2016;611:58-65. doi:10.1016/j.abb.2016.03.022
 12. Chinou I, Demetzos C, Harvala C, Roussakis C, Verbist JF. Cytotoxic and antibacterial labdane-type diterpenes from the aerial parts of Cistus incanus subsp. creticus. Planta Med. 1994;60(1):34-36. doi:10.1055/s-2006-959403
almora PLUS®